LA CADENA SOLIDÀRIA DEL CEIP BLANQUERNA I CAN GAZÀ

Avui, 30 de gener, dia en què morí el Mahatma Gandhi el 1948, se celebra a tot el món el Dia escolar de la No-Violència i la Pau, fundat el 1964 pel poeta i educador santanyiner Llorenç Vidal Vidal. Aquest dia a les escoles es posa en valor l’educació en i per a la tolerància, la solidaritat, la concòrdia, el respecte als Drets Humans, la no-violència i la pau.

Al CEIP Blanquerna, de Marratxí, des de fa quinze anys, tot commemorant aquest dia, s’hi fa una Cadena Solidària en la que hi participen alumnes, professors i famílies, i que destinen íntegrament a Can Gazà. S’hi recullen productes de neteja i d’higiene personal, bàsicament. Enguany, a més, per participar a la cinquena Cursa Solidària, es demanava voluntàriament una aportació d’entre u a cinc euros que també han donat a Can Gazà, import que s’afegirà a la campanya de la plataforma elevadora.

En les paraules d’agraïment Jaume Santandreu, fundador i resident de Can Gazà, s’ha referit a totes les guerres actives en el món en aquest moment i en les que hi maten milers i milers d’infants, en especial a la de Gaza, amb qui el centre comparteix el nom sense accent. “No podem aturar les guerres, però les podem llevar del nostre cor”, ha dit als escolars.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *